top of page

Homeopátiás szerek a szülés körül

Sokan keresnek meg avval, hogy várandósság végén szeretnének homeopátiás gyógyszereket szedni, hogy evvel megkönnyítsék a hamarosan bekövetkező szülésüket. Sőt, nagyon sok interneten keringő információ van a homeopátiás szerek jótékony hatásáról szülés előtt.

Szeretném eloszlatni ezt a tévhitet. A homeopátia a legritkább esetben alkalmazható rutinszerűen megelőzésképpen. Ezek azok az esetek, amikor egészen biztosan tudjuk, hogy mi fog történni. Ilyen például, ha az egyik gyermekünk bárányhímlős, és a másik pedig nagy valószínűséggel a lappangás időszákában van, vagy ha egészen biztosan ma éjjel sem fogunk tudni aludni, mint az előző két hónapban. Vagy utazáskor mindig hányingerünk van, és most készülünk járműre szállni. Tehát ha tudjuk, milyen tüneteink lesznek. Ha tudnánk, hogy a szülésünk elakad, és fájásgyengeség lép majd fel, akkor bevehetnénk előre Caulophyllumot, ha pedig erős fájásaink lesznek, de mégsem tágulunk majd, akkor Cimicifugát. Ha tudjuk, hogy szülés után szokatlanul erős vérzés lép majd fel, akkor előre szedhetünk Arnicát. Sajnos azonban mivele ezeket nem tudjuk, úgynevezett gyógyszervizsgálati tüneteket idézhetünk elő, azaz pont azért lassul le esetleg a tágulás vagy lesz erős vérzés, mert a szülés előtti időszakban szedtük az adott gyógyszereket. Hallottam már olyat, hogy csillapíthatatlan vérzésnél a szülészorvos rákérdezett, hogy az illető is Arnicát szedett-e?... sajnos nem csak veszélyes az ilyesfajta gyógyszerszedés, hanem ráadásul joggal fordítja el az orvosokat a homeopátia alkalmazásától. Ha viszont szülés közben felmerülnek ezek az állapotok, akkor valóban hasznos ezek szedése, tehát érdemes beszerezni őket.

A kölcsönözhető házipatika előnye, hogy magas potenciájú szereket is tartalmaz, és szakszerű információt, valamint telefonos segítséget. 18 szülés körüli homeopátiás szer (tehát vajúdáskor és szülés/császármetszés után, valamint a gyermekágy legelején) ára £25 plusz £20 depozit, ami természetesen visszatérítésre kerül.

Comments


hasonló írások
legutóbbi
cimkék
No tags yet.
bottom of page