top of page

Agysérülésre homeopátia?


1999-ben a bostoni Harvard Orvosi Egyetem kutatócsoportja a homeopátia hatását vizsgálta agysérülés utáni rehabilitációban résztvevő betegeken. Többen már évek óta szenvedtek a sérülés okozta tünetektől.

A kutatásban neurológusok és rehabilitációs szakemberek is részt vettek. Az agysérülés óta kialakult tünetek a legkülönbözőek voltak: figyelemzavar, csökkent tanulási képességek, fáradtság, alvászavar, türelmetlenség, depresszió, homályos látás vagy akár hányás.

A csoport egyetlen közös jellemzője az enyhe agysérülés volt.

A homeopátiával kezelt csoport tagjai jelentősen javultak a szociális beilleszkedés terén, fejlődtek egyes munkafolyamatok elvégzésében, megértették és követték az utasításokat, megtanultak újságot vagy novellát olvasni ami előzőleg probléma volt.

Volt aki a kezelés után vissza tudott térni a munkahelyére. Mivel a kísérletben csak korlátozottan alkalmaztakhomeopátiás szereket és potenciákat, valószínű hogy individuális homeopátiás kezeléssel jobb eredményeket lehetne elérni.

Úgy tűnik, érdemes agysérülés esetén a komplex kezelésbe beépíteni a homeopátiát.

Súlyos agysérülésekkel kapcsolatban hasonló kutatás eddig nem volt, de a klinikai tapasztalatok alapján hasznos lehet a homeopátia bonyolultabb esetekben is.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10671699

http://homeopathyplus.com/brain-injury-homeopathy-can-help/

hasonló írások
legutóbbi
cimkék
No tags yet.
bottom of page