top of page

Mi a Bach virágterápia?

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerét, amelyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk, dr. Edward Bach angol homeopata orvos dolgozta ki. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait. A Bach virágterápia segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét. Egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek egyre több család házipatikájának állandó részét képezik. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek erdei, mezei mövények virágaiból készülnek. A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Tehát nem találunk szívre, májra, emésztésre stb. való eszenciákat, hanem ezek helyett félelemre, bizonytalanságra, önbizalomhiányra stb.

A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni. A 38 eszencia viszonylag könnyen átlátható (szemben a homeopátiában fellelhető több ezer szerrel). Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. Nagyon egyszerűen alkalmazható gyógymód. A Bach-virágterápia széles körben elterjedt, így egyre több család otthonában is megtalálható. Egyszerűségéből fakadóan jóval olcsóbb a homeopátiűs alkati kezelésnél.

Összeállítottam egy tesztet, amelyben minden virágesszenciának egy-egy lelkiállapot felel meg. A beteg a rá 6 legjellemzőbbet kiválasztja, és ebből a 6 eszenciából készítem el a cseppet.

A személyre szabott Bach cseppek ára £15.50 (Nagy-Britannia területén az árban benne vagy a postaköltség is, 1st class)

hasonló írások
legutóbbi
cimkék
No tags yet.
bottom of page