top of page

gyakori kérdések

01

A világon hányan használják a homeopátiát?


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései szerint a homeopátiát már félmilliárd ember használja a Földön.
- Európában 100 millióan használják a homeopátiát (forrás: Európa Tanács) és Angliában, Franciaországban, Németországban és Hollandiában már a nemzeti egészségügy részét képezi.
- Franciaországban az orvosok 40%-a ír fel homeopátiás szereket.
- Németországban az orvosok 20%-a ír fel rendszeresen homeopátiás szereket.
- Hollandiában az orvosok 45%-a tekinti eredményesnek a homeopátiás orvoslást és utal be rendszeresen betegeket homeopatákhoz.
- Angliában az orvosok 42%-a utal be betegeket homeopatákhoz. Az angol királyi család három generáción keresztül használta és használja a homeopátiás gyógymódot.

- Indiában a homeopátia a társadalombiztosítás része és piaci részesedése körülbelül ugyanakkora, mint a hagyományos orvoslásé. 70 ezernél több regisztrált homeopata orvos működik, homeopata kórházak százai(!) gyógyítják az embereket és több homeopátiás orvosi egyetem képez homeopata orvosokat.

02

Lehet-e állatokat gyógyítani homeopátiával?

Igen. Léteznek külön homeopátiás állatorvosok is. Az állatok jól reagálnak a homeopátiás kezelésre, ezért kifejezetten ajánljuk kisállatok vagy nagyobb háziállatok (mint például lovak) számára a homeopátiát.

Mivel a homeopátiás kezelés olcsó és kíméletes, sokan választják kedvenceiknek ezt a gyógymódot.

03

Hogyan lehet Skype-on keresztül gyógyítani?

Szerencsésebb a személyes találkozás. Vannak azonban helyzetek, amikor ez nem megoldható. Ha például a betegnek súlyos mozgásszervi panasza van, vagy másik országban él, ahol nem kap segítséget. Fontos, hogy a beteg az anyanyelvén, árnyalva mondhassa el a tüneteit. Sokat számít, ha kamerával tudunk beszélni, főleg, amíg nem lendül be a beszélgetés. Tapasztalatom szerint jól működik, ugyanolyan arányban, mint a személyes találkozás. Mégis, a kliensek és én is igényeljük a legalább egyszeri személyes találkozást, de ha nem jön össze, ez nem akadálya a gyógyulásnak.

04

Melyik gyártó termékeit használjam?
​

Nincs tudomásom olyan gyártóról, amelynek a termékei rossz minőségűek volnának. Vannak gyártók, amelyeket mégis ajánlok súlyos esetekben, ahol egy kis minőségi különbség is számít. Három gyártó, amelyeknek ismerem a termékeit és kiemelkedően jó minőségűnek tartom: Remedia, DHU, Helios.

05

Hogyan tároljam a homeopátiás szereket?A homeopátiás gyógyszerekben a hatóanyag molekuláris szinten nem kimutatható, hatásuk nem hasonlít a hagyományos gyógyszerekéhez, ezért tárolásuknál is figyelnünk kell, hogy lehetőleg ne tegyük ki hőnek, sugárzásnak (napfény, mikrohullámú sütő, mobiltelefon, TV), és ne tartsuk erős illatok közelében (gyógyszerek, vegyszerek, illóolajok). 

06

Le tud-e járni a szavatossága a homeopátiás gyógyszernek?Tudomásunk szerint nem. Legalábbis a megfelelően tárolt, 250 éves gyógyszerek a mai napig működnek. A gyártókat azonban a törvény kötelezi, hogy 5 éves lejárati időt tüntessenek fel a dobozon. 

07

Hogyan működik a homeopátia?​A mai napig több tudományos elmélet született a homeopátia biológiai hatásmechanizmusának magyarázatára. Néhány ezek közül a víz többszöri higítás után is megtartott memóriájával magyarázza a hatást, mások pedig a kvantumfizika, a kis részecskék tudománya alapelveivel hoznak párhuzamot.

Nemrégen azonban a Nobel-díjas tudós Montagnier olyan felfedezést tett a víz memóriájával kapcsolatban, ami az eddigi legmeggyőzőbb bizonyítékot szolgáltathatja a homeopátia tudományos megalapozottságára:
Luc Montagnier francia virológusprofesszor, aki a HIV és AIDS közötti kapcsolat felfedezésére kapott Nobel díjat, 2010-ben azzal a kijelentésével sokkolta Nobel-díjas kollégáit, hogy a víznek igenis van memóriája, ami többszöri higítás után is megmarad. Ez a gondolat a homeopátia egyik alappillére, miszerint az anyagok többszöri higítás után egyre erősebb biológiai hatással bírnak.

Montagnier felfedezte, hogy a vírusok és baktériumok DNS-ét tartalmazó folyadékok “alacsony frekvenciájú rádióhullámokat bocsájtanak ki". Ezek a hullámok befolyásolják a köröttük levő molekulákat és őket szervezett struktúrákba rendezik. Ezek a molekulák azután maguk is hullámokat bocsájtanak ki. Felfedezte, hogy ezek a hullámok a víz többszöri higítása után is a folyadékban maradnak. (Forrás: The Sunday Times, Anglia, 2010. július 4.) 

bottom of page